ūüé§3P3 a Samuel Palomera: ‚ÄúEm trobe c√≤mode en dist√†ncies llargues a ritmes alts‚ÄĚ

Samuel Palomera, foto: ()

Samuel Palomera Svensson (Pe√Īalba, 1991) ha tornat a ser not√≠cia. Despr√©s de la seua vict√≤ria a la Subida Internacional al Veleta, un 50K sobre asfalt amb un bon desnivell fins el cim de Sierra Nevada, el corredor de l’Alt Pal√†ncia ha aconseguit v√©ncer la Madrid-Segovia. 100 kms amb un perfil senzill i un terreny favorable a la carrera. I ho ha fet amb r√®cord (!). Per con√©ixer detalls de l’activitat li fem 3 Preguntes 3:

Què és exactament la Madrid-Segovia?

√Čs una prova de semi-autosufici√®ncia d’aproximadament 101 km i 2000 m+, que circula per vies peq√ľ√†ries del Camino de Santiago. El recorregut barretja camins de terra, pistes i una miqueta d’asfalt.

Hi ha dos tipus de participants, els que la fem corrents i els que la fan caminant. Enguany han afegit a més a més la marxa 100K Peregrinos, que no és competitiva. També hi ha dues distàncies que es fan conjuntament, la 42K (Madrid-Manzanares el Real) i el 65K (Madrid-Cercedilla).

Has aconseguit el r√©cord de la prova (7h56’36”), havies preparat la competici√≥ pr√®viament?

La veritat que l’√ļnic que coneixia de la cursa √©s la informaci√≥ de la web 100kmadridsegovia.com. Volia fer una cursa de 100 kms que f√≥ra corredera. A m√©s a m√©s com t√© una miqueta de desnivell (2000m+) em venia b√© per aprofitar l’entrenament que portava del Veleta.

Era coneixedor que el r√©cord el tenia Pablo Villalobos, amb 8h20′, i el meu objectiu era apropar-me el m√†xim posible a eixa marca. El ritme de Pablo estava per sota els 5’/km, i pensava que era posible sempre que aguantara tota la prova competint.

Sembla que la combinació ritmes alts i llarga distància és on trobes millors resultats. Quina és la pròxima?

Vaig escomen√ßar amb la llarga dist√†ncia amb ultratrails corredors, com Montanejos (55K/2400+) o Xiva (61K/3000+), on he tingut la sort de guanyar. Amb aquesta combinaci√≥ ritmes alts / dist√†ncia llarga em trobe c√≤mode, ja que s’ajusten a la meua forma d’entrenar. Encara que nom√©s √©s la segona cursa que faig d’aquesta dist√†ncia i s√≥c novell en dist√†ncia ultra.

La pr√≤xima ser√† als 90K Camino de la Cruz, recorrent la Via Verda de M√ļrcia a Caravaca de la Cruz, amb 1000m+.

Info: http://100kmadridsegovia.com/

strava: https://www.strava.com/activities/7822527541

Etiquetes:

2 Trackbacks to “ūüé§3P3 a Samuel Palomera: ‚ÄúEm trobe c√≤mode en dist√†ncies llargues a ritmes alts‚ÄĚ”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: