ūüé§3P3 a Lurdes Palao: ‚Äú La mescla d’alpinisme amb c√≥rrer em torna boja‚ÄĚ

Lurdes Palao, foto: arxiu Lurdes Palao

Lurdes Palao (Bocairent, 1991), corredora de Os2O, va protagonitzar la passada setmana una activitat extraordin√†ria, amb el sostre del Pirineu com a testimoni. Nom√©s en la ment d’esportistes de muntanya que assimilen correctament el coneixement del medi i la capacitat f√≠sica. Fem 3 preguntes 3 a la recordwoman a l’Aneto per l’Estasen.

Com ix l’Aneto per eixa via com a repte personal?

Aquest projecte naix perqu√® tant l’Aneto com Benasque s’han convertit en dos llocs importants per a mi i volia fer-ho per una ruta que no fora la “normal”. Benasque s’ha convertit en ma casa i el cim de l’Aneto una de les zones on m√©s entrene i m√©s disfrute de la muntanya.

Fa dos anys ja vaig intentar aquest projecte per√≤ va ser a finals de maig i les condicions de neu erem molt ro√Įns. Vaig necessitar m√©s hores per a fer-ho.

El corredor de l’Estasen √©s un dels primers que vaig fer quan encara vivia a Bocairent i ven√≠em al Pirineu per a fer activitats. Li tinc molta estima i era molt important per a mi fer aquest repte i fer i estar soles pel corredor.

Enfrontar-te al corredor Estasen (PD+, 45¬ļ, 300m) en solitari i amb el repte d’eixida-arribada al fons de la vall √©s un repte extraordin√†ri. Quins s√≥ns els detalls?

Durant les setmanes pr√®vies vaig estan informant-me de l’estat de la neu ja que es important que estiga ben dura per anar mes r√†pid i tamb√© veen les condicions del corredor. Aquest any el Pirineu est√† molt just de neu, per lo tant, el corredor tamb√© est√† m√©s just de lo normal i ja en abril es dif√≠cil que millore. Com vaig veure que hi havia una bona petjada, vaig decidir fer-ho el diumenge d√≠a 9.

Com l’inici del corredor estava practicament sense neu i amb gel, necessitava fer canvi de material a la base del corredor i posar-me les botes, grampons i piolets. La meua parella Juanma i un amic David, van muntar antes per estar preparats quan arribara.

Sempre hi ha coses que millorar. La ruta té molta pista ( jo no sóc bona corredora per pista….), la petjada que estava feta em pegava un poc de volta per arribar al corredor i em va eixir algo més de desnivell i kms i el canvi de material es podria fer més ràpid encara… En canvi de baixada el vaig fer amb menys de 3 minuts però el de pujada vaig tardar algo més…

Quina valoraci√≥ dones d’aquesta experi√®ncia? i en un futur?

S√≠ que tinc pensat m√©s projectes com aquest en altres cims. La mescla d’alpinisme amb c√≥rrer em torna boja i en altura √©s on m√©s a gust em senc. Els nous projectes depenen molt de les condicions‚Ķ pensats en tinc molts per√≤ moltes vegades tinc que esperar per a tindre les condicions o per no coincidir amb les competicions.

Aquesta experi√®ncia, a pesar de poder millorar moltes coses, ha sigut molt molt positiva. Per baixar tant el temps, he fet el millor temps conegut en aquesta ruta, per fer-ho sols sobretot la part mes “t√®cnica” i tamb√© perqu√® m’agradaria motivar a totes les dones amants de la muntanya que els agraden fer reptes aix√≠. ūüí™ūüŹĹ

Altres 3P3: a Rubén Císcar, a Mar Pastor, a Samuel Palomera i a molts més.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: