El Campionat d’Europa d’skyrunning torna als Dolomites

La ISF ha fet pública per fi la seu dels Campionats d’Europa d’Skyrunning 2013, en les seues modalitats de VK, Sky i Ultra.

Esta competició oficial es celebra ara cada dos anys, en 2013 serà Canazei la localitat on tindrà lloc el kilòmetre vertical (19 de juliol) i l’skyrace (21 de juliol). La setmana següent es disputarà la ultra.

En 2008 la seu del Campionat d’Europa es va disputar a Zegama, encara oficiós, proclamant-se campions Kílian Jornet i Corinne Favre. Anteriorment el títol el va conquerir Dennis Brunod.

Més tard l’antiga FSA donava pas a l’actual ISF i en 2009 Raúl Garcia Castán es proclamaria primer campió d’Europa oficial, gràcies a la seua victòria a Canazei juntament amb Antonella Confortolla. Agustí Roc guanyaria el campionat de VK i Mònica Ardid i Jessed Hernández el bronze mundial en la mateixa modalitat. La catalana també va pujar al podi en SkyRace, subcampiona d’Europa.

En 2011 Robert Krupicka va véncer el campionat sobre Luis Alberto Hernando, a Poschiavo (Suïssa). Mentre que Oihana Kortazar sí aconsegui el títol europeu, acompanyada de Nuria Domínguez, tercera. El campionat de VK va tindre seu valenciana, al Puig Campana, proclamant-se campions Urban Zemmer i Laura Orgué. Kortazar seria subcampiona en esta modalitat.

Per a 2013 el calendari complet és el següent:

VK – Dolomites Vertical Kilometer®, Canazei, Trento, July 19

Sky – Dolomites SkyRace®, Canazei, Trento, July 21

Ultra – Trans d’Havet, 80k, Piovene R. Piccole Dolomiti, Vicenza – July 27

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: