Tarahumares a Castelló

00Per primera vegada a Espanya tindrem l’oportunitat de comptar en la CSP115 amb la participació de dos corredors Tarahumares “peus lleugers“. Un poble nadiu de l’estat mexicà de Xihuahua, on els seus habitants són mundialment coneguts per ser els millors corredors del món.

Van ser coneguts gràcies a la publicació del llibre de Chris McDougallNascuts per córrer” i un dels seus personatges, Silvino Cubesare Quimare, juntament amb José Cruz Cleto Mancinas, participaran a la Penyagolosa Trails CSP115, Campionat d’Espanya d’Ultratrail que es celebrarà a Castelló este mateix cap de setmana.

Els Tarahumares guarden un secret mil·lenari que els permeteix córrer grans distàncies, a diari i ràpidament, sense cansar-se ni lesionar-se. Potser la seua concepció de la carrera és diferent a la nostra. Ells corren perquè els agrada i ho fan lliurement. No tenen plans d’entrenament, no persegueixen un bon estat de forma física, ni els importa l’equipació. Els Tarahumares corren amb “huaratxes”, una espècie de sandàlia amb sola de goma de pneumàtic nugades als peus amb vetes de cuir. A més a més vesteixen roba característica de la seua tribu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: