10 anys en fa de… la primera cursa de Monòver, estrenant la temporada FEMECV

Ara fa 10 anys es va disputar la primera edició de la cursa de Monòver, que va servir de tret d’eixida de la Lliga 2006. Ací la crònica, per al record:

monoverI Cursa per Muntanya Sierra del Coto, MONÒVER.  Xavi Garcia Mascarell primer líder de la Lliga. El de Xàtiva s’ha emportat la primera de les tres proves del Campionat davant  Carli Sánchez i  J.Carlos Marquina. En categoria femenina la favorita  Míryam Taléns no falla, mentre que el podi el lluiten Cristina Castillo i  Xari Adrián, en favor de la primera.

Líder novell a la Lliga 2006.

El corredor de Xàtiva, Xavi García Mascarell, ha aprofitat la seua oportunitat i es proclama líder de la competició de la FEMECV. Des del principi ha sigut Xavi qui ha encapçalat el grup, sense complexos, i com sempre li agrada fer. Per darrere un munt de corredors amb experiència en la competició, entre els que es trobaven estreles com Miguel Ángel Sánchez o Simón García. Cap dels dos amb intenció de disputar la cursa, amb altres obligacions en el seu quefer, encara que el segon amb millor resultat.

L’espenta de Mascarell, guanyador dos mesos abans a Sogorb, l’ha rellevada Carli Sánchez, del CN Petrer, que ha volgut tirar als trams més costeruts. Tots dos es coneixien de disputar un mes abans el Quilòmetre Vertical de Gandia, on Carli tingué millor final. La cursa ha sigut un intercanvi de posicions, on inclús Jose Carlos Marquina, del CxM València, s’ha escapat a la baixada més tècnica. Encara que Marquina sabia que l’agafarien per darrere, el hui campió no ho tenia tan clar i donava la cursa per perduda. Més tard tant ell com Carli han agafat el d’Alacant i s’han vist junts als darrers kms. Ahí, al tram de pista, més còmoda per a corredors atlètics, és on Mascarell ha provat Sánchez Cebrián i ha agafat uns metres, que ha sabut mantindre aquest fins el final. 1h44 per a Mascarell, i tan sols 11” després el favorit Carli Sánchez. Més tard JC Marquina i per darrere corredors com Fernando Ruiz, el popularíssim castellonenc.

Cinqué Simón García, seguit del primer veterà, el favorit, encara que desconegut per aquestes comarques, el valencià Santiago Alvarruiz, de la UPV. Santiago, quart absolut fa quinze dies a La Vilavella i amb dues victòries absolutes la temporada pasada, ha vist entrar per darrere seu a corredors com el capità Vicent Peydró o el campió del circuit murcià Jose Manuel Navarro.

Els següents veterans ja són coneguts de tots, segon Rubén Verdú i tercer Felipe Gigante, tots dos del CN Petrer.

La competició femenina ha estat menys combatuda. Sobretot pel lideratge de Míryam Taléns, de l’Acclivis de Crevillent. Míryam no troba rivals, i a un circuit qualificat per ella com a “de corredors“, tan li fa demostrar les seues aptituds que no. Imbatuda una vegada més. Per darrere, cada vegada més a prop, Cristina Castillo del CxM València ha fet valdre les seues qualitats de rodadora per guanyar-se el segon graó del podi. Lloc molt lluitat durant la cursa doncs la de Paiporta ha vingut des de darrere per anar agafant corredores fins trobar-se amb Xari Adrián, actual subcampiona, que ha defensat el lloc durant diversos moments del recorregut, però que ha caigut davant el canvi final de la pèl-roja.

Les veteranes no han defraudat i totes tres, les habituals en aquesta competició, han entrat amb bones marques. Així Toñi Moreno ha estat primera, seguida de Rosi Cantos i de Tere Salvador, molt a prop de Charo Rodríguez, hui molt per baix del nivell que demostra en competicions estatals.

Els més grans han estat encapçalats per Pedro Sanz, seguit de Juan Fernández i Josep Lluch. L’alacantina Michele Gaultier ha pujat al podi com a veterana B.

Els més jòvens també han tingut una nombrosa participació. Cristian Callau del Mur i Castell ha entrat per davant del seu company  Albert Berenguer, tots dos “veterans” de la competició. Tercer ha sigut J.Ignacio Casillas. Tres-cents quaranta tres corredors arribats a meta. Tots ells federats.

Fotos: Nere, Patri, Gali, Cañorroto i M.Giménez

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: