Dolomites Skyrace, corredors valencians al bressol de l’skyrunning italià

CristobalAdell_Fotoiosu
Diumenge es va celebrar la 19a edició de la Dolomites Skyrace, un dels millors escenaris skyrunner del món. Tots els millors skyrunners s’han donat cita a Canazei en qualsevol de les edicions disputades des del segle passat, d’Agustí Roc a Kilian Jornet, i de Teresa Roca a Laura Orgué. També valencians

Potser la primera va ser al 2006, quan la FEDME va convocar l’equip Buff-FEDME (allavors es considerava la Selecció Espanyola FEDME oficiosa) per a participar a la cursa dolomítica com a premi als corredors que van ocupar el podi del Campionat d’Espanya, com cada any es feia. Rosa Guillamón plata i Míryam Talens bronze, van ser els representants a Canazei. L’equip el completaven uns tals Raúl García Castán i Tòfol Castanyer. La plaça de la campiona, la catalana Ester Hernàndez va ser substituïda per la també catalana Sònia Malo (en la foto), que feu quarta. Dissortadament el madrileny Fernando García Herreros no va estar present, morí per accident unes setmanes abans, i en homenatge la seua plaça no va ser ocupada. Haguera sigut per Juanan Ruíz, quart al Campionat.
La FEMECV va convocar un equip per a representar la Selecció Valenciana amb motiu dels SkyGames 2008, disputats a la població de l’Alto Adige on la Dolomites SkyRace era una de les quatre proves que van formar els Jocs d’Alçada, amb VK, SkySpeed i SkyBike. Van formar part d’aquest equip Ramón Recatalà, Eva Jarque, María Izquierdo i el Seleccionador Vicent Peydró. El de La Vilavella va obtindre el millor resultat, quinzé amb 2h16’21”, pocs segons davant de Sebas Sánchez i uns minuts de Juanan Ruíz, que participaven amb el Running Team que posteriorment aconseguiria el bronze per equips a la Copa del Món ISF (Skyrunner World Series). Una fita mai igualada fins a hores d’ara. La de Ramón és la millor marca valenciana coneguda.
Quant a les xiques, Eva setzena i María dihuitena, van estar acompanyades per Míryam Talens (24a) que la víspera va participar al duatló de muntanya per completar els SkyGames.
En 2011 una jove de Vila-Real es presentava a la línia d’eixida d’una edició retallada per mal oratge. El recorregut va ser inèdit, sobre una pista i minvant kms i desnivell. Patricia Cabedo aconseguiria arribar en tretzena posició.
Cristòbal Adell, amb el seu fitxatge per l’equip local La Sportiva, seria un fidel representant dels nostres durant les últimes edicions. Potser el corredor amb més edicions disputades. Enguany (en la foto de Iosu Juaristi) aconseguint arribar a les 2h20’06”. Justament darrere del jove vilafranquí, David Prades (aquesta vegada amb la samarreta de la FEEC). També Juan Navarro va participar anteriorment, i alguns corredors més, encara que en posicions menys destacades.
Algunes classificacions:
2016
35 David PRADES (FEEC) 2:19:02
36 Cristóbal ADELL (La Sportiva) 2:20:06
2015
47 Cristóbal ADELL (La Sportiva Multipower) 2:25:31
50 Juan NAVARRO (La Sportiva) 2:25:52
2014
39 Cristóbal ADELL (La Sportiva Multipower) 2:23:55
2011
13 Patricia CABEDO (Mur i Castell Tuga) 2:30:34
2008
16 Eva JARQUE (Sel. Valenciana) 3:09:13
18 María IZQUIERDO (Sel. Valenciana) 3:11:10
24 Míryam TALENS (Running Team) 3:20:09
15 Ramón RECATALÁ (Sel. Valenciana) 2:16:21
16 Sebas SANCHEZ (Running Team) 2:16:34
22 Juanan RUIZ (Running Team) 2:21:17
48 Vicent PEYDRÓ (Sel. Valenciana) 2:32:32
2006
S/D Míryam Talens (FEDME)
S/D Rosa Guillamón (FEDME)
Foto capsalera: Fotoiosu
Fotos galeria: M.Talens, V.Peydró, C.Adell, M.Giménez

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: