La FACV lliura els primers títols autonòmics de “Trail”

foto_JuanAlegre

Per primera vegada la FACV (federació d’atletisme) ha lliurat títols de Campions Autonòmics del nostre esport. La denominació exacta I Campionat Autonòmic de 42K Trail, i l’event triat ha sigut el Maratón de Montaña de Valencia (MaMoVa), disputat ahir a Andilla. Els primers campions autonòmics de Trail Marató han sigut Sebas Sánchez i Diana Martorell.

S’adjunta nota de premsa FACV (Carlos Domingo):

Sebas Sánchez i Diana Martorell campions autonòmics de 42k trail

La localitat d’Andilla va acollir el passat diumenge el I Campionat Autonòmic de 42k trail. Aprofitant l’organització de la 8ª edició de la Maratón de Montaña Valencia (Mamova), la FACV va viure un día per a la història ja que per primera vegada s’entregaren medalles autonòmiques en un campionat oficial de carreres per muntanya. L’eixida situada en l’aldea de La Pobleta, pertanyent a Andilla, va rebre als corredors amb una temperatura de 2Cº però amb la previsió d’arribar als 22Cº a mitjan matí. Condicions molt diferents que obligaren els participants a prendre totes les precaucions per a poder suportar correctament la competició. El matí va transcórrer sense incidents a destacar, més enllà d’algunes caigudes habituals en muntanya, i els prop de 300 corredors disfrutaren dels 42,5km i 4,600 metres de desnivell acumulat en un bon día de carrera en l’interior de la comarca dels Serrans.

En categoría masculina el campió no donà opció als seus rivals. Sebas Sánchez va prendre la iniciativa des dels primers quilòmetres i no deixà el cap de carrera fins a entrar en línia de meta amb un temps de 4:02.18, 24 minuts per davant del seu perseguidor Jesús Yllarramendi (4:26.45). El bronze fon per a l’atleta del CD Metaesport José Bigorra (4:28.29). Sánchez és un dels millors corredors d’ultrafons d’Espanya, guanyador en Penyagolosa Trails, Transgrancanaria Advanced o Vall d’Aneu, este atleta de Petrer pertanyent al CA Marathon Crevillent es convertix així en el primer campió autonòmic de la història de la Comunitat Valenciana en muntanya i inscriu el seu nom en el palmarés de Mamova. El propi Sebas parlà respecte de l’implicació de la FACV en el trail i es mostrà “content de que la FACV comence a ficar el peu en la muntanya i molt content de ser el primer campió autonòmic” i confessà que “espere poder lluitar per revalidar este títol siga on siga que s’organitze el Campionat Autonòmic el pròxim any”.

En dones la carrera va ser més ajustada però sempre va estar liderada per dos companyes en el Mur i Castell-Tuga. Finalment la més ràpida en meta fon Diana Martorell amb un temps de 5:05.57, seguida a tan sols un minut de diferència per Beatriz Fas (5:06.58). Elles es proclamaren campiona i subcampiona autonòmiques, i el bronze fon per a la veterana Patricia López del Corresendes de Xeresa -guanyadora en la passada edició de Mamova en 2017- amb un temps de 5:18.23.

Classificació: 2018_MAMOVA_CtoAutTrailMaraton_FACV

Foto: Juan Alegre

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: