Esport i tradició a Atzeneta

foto

19ena Pujada a la Nevera, segona prova puntuable per a la Lliga Castelló Nord

Tot preparat per a la dinovena edició de la Pujada a la Nevera, que se celebrarà el pròxim dissabte 11 de maig i que aconseguirà reunir a prop de 400 corredors, complint amb la tradició un any més i que converteix a Atzeneta per unes hores en la capital provincial de les carreres per muntanya

La prova organitzada pel Club de Muntanya juntament amb la col•laboració de l’Ajuntament de la localitat, és a més la segona prova de la Lliga Castelló Nord, competició patrocinada per la Diputació Provincial de Castelló.

Amb un recorregut de 28 Km. i 1100 metres de desnivell positiu, portarà als corredors a transitar pels bells paratges d’aquesta població castellonenca, recorrent unes sendes centenàries que sense la tasca de conservació dels voluntaris del Club, només serien recordades pels més ancians del lloc; per si la preciositat del recorregut no fóra bastant, podem apreciar en tot moment la presència del Pic Penyagolosa que actua com a sentinella de la prova.

Quant als favorits de la competició, tornen a Atzeneta dos corredors que han dominat el trail regional en els últims anys, Ramon Recatalá i Cristobal Adell, que venen després d’aconseguir una meritòria tercera plaça en les proves de Penyagolosa Trails, en la CSP i en la MIM respectivament. Davant tindrà com a rivals corredors com John Rogla, Pablo Vela, Juan Jarabo, Gerard Morgado, i un dels corredors més regulars de les últimes edicions de la Lliga Castelló Nord, José Angel Ebri.

En categoria femenina, la màxima aspirant a la victòria abans de la sortida és Maria Obrero, però haurà de lluitar amb les corredores que ja van aconseguir el pòdium en la passada Marxa a Peu de Borriol, Ioana Petenchi, Eva Bellés o Raquel Casares.

D’aquesta lluita poden beneficiar-se altres corredores que estan realitzant una brillant temporada que han estrenat el seu palmarès en aquest ample calendari provincial de trail com Noemi Aranda, Maria Guerola o la corredora local Sonia Domingo.

A aquest cartell, s’uniran centenars de corredors populars i senderistes, amb l’únic objectiu de gaudir de la muntanya, de l’esport i d’una magnífica jornada, però sempre intentant no perdre aqueix àpex competitiu que atorga el penjar-se un dorsal

Per a la jornada vespertina, a partir de les 18 h, els més joves podran gaudir de la I NEVERA TRAIL KIDS., amb l’objectiu principal de fomentar l’esport per a nens en el medi natural, i que està englobat en el Circuit I DIPCAS TRAILKIDS, creat aquest mateix any i dirigit per a nens/es entre el 7 i els 16 anys.

Amb tots aquests ingredients i amb una població que viu bolcada per i per a la seua carrera ho tenen tot disposat perquè no falte cap detall, i poder atendre i rebre els visitants que s’acostaran a la localitat per a gaudir d’aquesta prova que ben aviat complirà dues dècades.

Informa: Lliga Castelló Nord

Facebook: https://www.facebook.com/PujadaNevera

Foto: Last Race Studio

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: