Mundial Skyrunning: Póker de medalles FEDME al SkyUltra

Fins a quatre medalles assolides a la prova Ultra de la Buff Epic Trail amb la basca Maite Maiora protagonista, penjant-se el metall més preciat. L’andalús Manuel Anguita i la castellana Gemma Arenas guanyen la plata, i el càntabre Borja Fernández el bronze. Una actuació molt rellevant de l’equip FEDME a la prova més llarga dels Campionats del Món d’Skyrunning que s’estan cel·lebrant a la Vall de Boí durant el cap de setmana.

Nota de premsa FEDME: Maite Maiora Campeona, Anguita y Arenas subcampeones. Borja Fernández bronce

Nota de premsa ISF: SKYULTRA World Champs. Andorra and Spain take the gold, crush the records and touch the sky

Nota de premsa Buff Epic Trail: La fortalesa mental. Sky Ultra – Skyrunning World Champs 2020 en el marc del BUFF® Mountain Festival

Maite Maiora (Espanya) i Marc Casal Mir (Andorra), campions del món Sky Ultra – Skyrunning World Champs 20

L’au Fènix és una figura mitològica que representa una criatura de foc capaç de renéixer majestuosament de les seves cendres per afrontar una nova vida. En una cursa de 68K i gairebé 5.000 metres de desnivell positiu són molts els moments en què un creu haver mort per, quilòmetres més tard, després de l’ús d’estratègies mentals de recuperació, renéixer i sentir-se fins i tot més fort que a l’inici de la prova . Si aquesta cursa proclama als campions del món de Skyrunning, on cada participant té posades altíssimes expectatives, tot això es magnifica.

A les 06:00 del matí, les campanes de l’església de Barruera, a la Vall de Boí, marcaven l’inici d’una prova èpica que enguany repetia com Sky Ultra dels Skyrunning World Champs amb un traçat que alterna pujades interminables que exigeixen posar-se les mans als genolls, crestes tècniques on no perdre la concentració i descensos que duen al límit la fortalesa dels quàdriceps. Cadascun dels corredors que creua la línia de meta pot considerar-se un guanyador, però a l’igual que ahir en l’espectacular quilòmetre vertical, al podi només pugen tres. En categoria femenina, ho han fet Maite Maiora (9:26:56), Gemma Arenas (9:45:01) i Giuditta Turini (9:56:43); mentre que el podi de la categoria masculina el conformaven exultants Marc Casal (8:10:20), Manuel Anguita (8:12:56) i Borja Fernández (8:26:55).

CLASSIFICACIÓ SKY ULTRA – Skyrunning WORLD CHAMPS 2020

Femenina:

Maite Maiora (Espanya)
Gemma Arenas (Espanya)
Giuditta Turini (Itàlia)
Aroa Sío (Espanya)
Petra Sevcikova (República Txeca)


Masculina:

Marc Casal (Andorra)
Manuel Anguita (Espanya)
Borja Fernández (Espanya)
Franco Collé (Itàlia)
Tomas Farnik (República Txeca)

En la modalitat Open, fora dels Skyrunning World Champs, el podi femení ha estat per a, per aquest ordre, Marisa Villagrasa, Margarita Paucar i Sofia Garcia; mentre que els calaixos de l’masculí els han ocupat Víctor de l’Àliga, Albert Llonch i Alejandro Villarino.

També en la jornada d’avui dissabte s’ha celebrat la BUFF® Epic Trail 26K, que aquest any ha estat part de les Skyrunner® Spain · Andorra Sèries i Copa Catalana FEEC. El podi femení l’han format Georgina Gabarró, Anna Guirado i Celia Balcells. En la modalitat masculina, els tres primers a arribar a la meta de Barruera han estat Daniel Castillo, Marc Pinsach i David Vidal.

Si ahir al KV la fortalesa física i la capacitat aeròbica eren els principals factors d’èxit, i avui a la Sky Ultra jugaven un paper principal el control mental i l’estratègia, demà diumenge a les 07:45 (dones) i 08:00 (homes), i televisada per TV3 en la seva clara aposta per la visualització d’aquest esport, es donarà la sortida de la BUFF® Epic Trail 42k-Memorial Joan Rojas, modalitat Sky, la clàssica, on es forgen les llegendes, i on tots els factors han de conjugar-se per dur a l’èxit l’exigent preparació física dels últims mesos. Oihana Kortazar (Espanya), Marcela Vasinova (República Txeca), Lina El Kott (Suècia), Blandine L’Hirondel (França), Marta Molist (Espanya), Sanna El Kott (Suècia), Emily Schmitz (USA), en elles; i Ruy Ueda (Japó), Manuel Merillas (Espanya), Zaid Ait Malek (Espanya), Christian Mathys (Suïssa), Daniel Antonioli (Itàlia), Alejandro Forcades (Espanya), Oscar Casal (Andorra), Benoit Cori (França), Jiri Cipa (República Txeca) o Florian Becker (França), en ells, haurien de ser a priori els favorits a unir el seu nom a l’olimp de les llegendes de l’Skyrunning als de Fabio Meraldi, Bruno Brunod, Kilian Jornet, Laura Orgué, Maite maiora, Luis Alberto Hernando, Marco de Gasperi o Caroline Chaverot, per nomenar alguns dels noms propis d’aquest esport en el qual es pot tocar el cel amb les mans.

També demà diumenge se celebrarà la popular BUFF® Epic Trail 12K i la prova de BTT -SCOTT Marathon by Continental. Aquestes proves i la modalitat Sky dels Skyrunning World Champs 2020 seran el tancament perfecte per a un esdeveniment, el BUFF® Mountain Festival, que mai decep.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: