Ana Tauste: “Pensava que córrer un ultra era una bogeria, quelcom imposible”

foto: Monrasin

Guanyar el Gran Trail Aneto-Posets ha sigut un viatge de 19h 30′ i 51”, però només d’anada. Perquè la tornada, els records de l’experiència viscuda, romandran molt de temps. 3 preguntes 3 a Ana Tauste:

Després de córrer totes les proves del Trail Aneto (i guanyar-les), participar al Gran Trail Aneto-Posets (la més llarga) era un objectiu a llarg termini o ha sorgit després de córrer les anteriors distàncies?

A.T.: Normalment feia sempre curses de mitja distància, i córrer un ultra era una cosa que volia fer alguna vegada en ma vida, almenys per viure eixa experiència. Allò que no sabia era quan, pel temps que comporta preparar-lo. Així que amb la cel·lebració del GTAP i tenint en compte que la modalitat reina era l’única que em mancava de fer, vaig trobar el moment per tirar endavant i participar-hi.

Després d’alguna vertical i cursa clàssica aquesta temporada canvies a modo ultra. Aquest és un punt d’inflexió? Canvi de direcció?

A.T.: La veritat que no ho tinc clar perquè crec que m’està agradant tot. Recorde quan vaig escomençar a córrer per muntanya i l’únic que m’agradaven eren les baixades tècniques. S’em donava fatal pujar i el pisteig em matava. A la fi, tot s’entrena. Allò de fer un KV el veia molt explosiu, i fer un ultra una bogeria i pràcticament imposible. Malgrat tot, he provat ambdues disciplines i no descarte combinar-les. Una vegada complit l’objectiu principal amb el GTAP, a curt termini em centraré en finalitzar la Copa d’Espanya de Verticals. Després ja vorem…

Quin percentatge de físic i de mental creus que es reparteix a una prova ultra i a una vertical? i sobre la Copa, després de fer cinquena al KV Sierra Nevada, hi ha posibilitat de medalla? Et veus en la lluita?

A.T.: Sobre KV vs Ultra, són dos extrems totalment diferents. A un KV dones el màxim des del minut 1. Pràcticament no et guardes res i el percentatge físic ací supera el mental. Al contrari que a una prova ultra, on el físic és important però el paper de la ment és fonamental durant tantes hores de cursa.

Sí, cinquena vaig fer. Medalla? no ho sé. Tot depén de com recupere ara després d’haver fet aquest ultra. Al KV hi ha corredores especialistes que únicament estan centrades en aquestes competicions. Allavors serà complicat, però tant de bò puguera donar alguna alegria a la Comunitat Valenciana. Tinc moltes ganes.

Text original de l’entrevista:

1️⃣ Despues de correr las anteriores carreras del TrailAneto, participar en el GTAP era un objetivo previo a largo plazo o ha surgido la motivación despues de cada carrera? Qué esperabas? Fue todo rodado o algún imprevisto? Destaca una parte concreta del circuito.

Normalmente siempre hacía carreras de media distancia y, realizar un ultra era algo que quería hacer alguna vez en mi vida, al menos para vivir esa experiencia. lo que no sabía era cuándo lo podría hacer por el tiempo que conlleva prepararlo. Así que con la celebración del GTAP y teniendo en cuenta que su modalidad reina era la única que me faltaba por hacer, encontré el momento para echarme adelante y participar.

2️⃣ Despues de varias compes verticales y otra carrera clásica, te lanzas con este ultra. Ha significado un punto de inflexión, un cambio de dirección a tu futuro en este deporte? O vas a combinar distancias? Qué esperamos a corto plazo?

La verdad que no lo tengo claro porque creo que me está gustando todo. Recuerdo cuando empecé a correr por montaña y lo único que me gustaban era las bajadas técnicas. Se me daba fatal subir y el pisteo me mataba Al final todo se entrena. Lo de hacer un KV lo veía muy explosivo y hacer un ultra lo veía una locura y algo prácticamente imposible. Sin embargo, al final he probado ambas cosas y no descarto combinar las dos. Una vez cumplido mi principal objetivo con este ultra, a corto plazo me centraré en terminar la copa de España de KV. Después ya veremos…

3️⃣ KV entonces, ok. Qué porcentaje de físico y de mental crees que se reparte en una prueba ultra a una vertical? Quinta en Sierra Nevada, no? Existen posibilidades de medalla a falta de dos pruebas, te ves ahí en la lucha?

Son dos extremos totalmente diferentes. En un KV das el máximo desde el minuto 1, prácticamente no te guardas nada y el porcentaje físico aquí supera al mental. Al contrario ocurre en una prueba ultra, donde el físico es importante pero el papel de la mente es fundamental durante tantas horas de carrera.

5a sí. No lo sé, todo va a depender de cómo recupere ahora tras haber hecho este ultra. En el KV hay corredoras especialistas en ello que únicamente están centradas en estas competiciones, entonces estará complicado, pero ojalá y pudiera dar alguna alegría a la Comunidad valenciana, algo de lo que tengo muchas ganas.

Foto: Monrasin

Etiquetes:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: