2002

La quarta edició del Maratón Alpino Madrileño, allavors “posiblemente el maratón más duro del mundo“, va servir de cita per al primer Campeonato de España de carreras por montaña FEDME. Les seleccions de Catalunya, Euskadi i C.Valenciana van enviar els seus equips. La prova es va celebrar el 16 de juny amb la clàsica ascensió a Cabezas de Hierro i Peñalara, que va ser decisiva. Abans es va retirar Miguel A. Sánchez (VAL), donant per perduda esta primera oportunitat d’un títol que mai hem pogut aconseguir.

La prova la va guanyar Esteve Canal (CAT), amb rècord (4h22:41). Un català fortíssim en aquella època. El va seguir Carlos Santamaría (¿?) i Salva Calvo (CYL). Salva aconseguiria una altura més del podi l’any següent. Altres noms de relleu van participar en la carrera, com el huitmilista Alberto Zeraín (EUS), seté, o el campió d’Espanya de marató atlètica (2h10:27) Rodrigo Gavela (CYL), que es va retirar a la primera caiguda. Degut a la calor va haver més d’un centenar d’abandons.

Un tal Tòfol Castañer va guanyar la prova paral·lela Cross Alpino 7 Picos, que es celebrava per primera vegada. El nostre Miguel Ángel faria segon en esta mateixa prova un any després, darrere del fantàstic Quico Soler. Tots dos van batre el rècord d’Esteve Canal.

En categoria femenina Teresa Forn (CAT), que després es proclamaria campiona del món (FSA), va guanyar la prova. Anna Serra (CAT), que també aconseguiria el mateix títol internacional, va fer plata. La catalana tornaria l’any següent a guanyar. Yolanda Santiuste (MAD) que va encapçalar bona part de la prova va acabar tercera, encara que tindria ocasió de pujar més alt en temporades següents. Curiosament, el Cuadro de Honor del MAM no anomena Teresa, incloent a Marta Busquets (CAT) com a tercera (¿?).

Finalment, cal deixar constància que tant Esteve Canal com Teresa Forn van ser revalidar el títol de campions d’Espanya d’SkyRace (tercera edició) que es va disputar l’any anterior al Cross Alpino Trevélez-Mulhacén. L’andorrana Stephanie Jiménez va guanyar la prova. Però aquella competició no va tindre suficient ressó.

   

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: