2006

L’onze de juny de 2006 es va disputar la darrera edició (ja no es va disputar mai més) de la Marató de Muntanya de la Marina Alta. La primera prova oficial tornava al calendari FEDME. Esta vegada com a Campionat. El recorregut s’esperava dur, amb ascensió al Bèrnia (carena inclosa), i les condicions meteorològiques també. L’organització va exigir un gorro como a material obligatori, i inclús es va donar l’eixida a les 7:30 per evitar lo posible les hores de calor.

Esta circumstància va ser determinant per al resultat final. Raúl García Castán (MAD), que sempre ha dit que eixes condicions li eren favorables, va aconseguir el primer títol de campió (repetiria quatre vegades més!). Per davant del quasi ‘imbatible Fernando García Herreros (MAD). Tercer Tòfol Castañer (CAT). La quarta posició va ser per a Juan Antonio Ruíz (VAL), que va fer una cursa inteligent, de menys a més, acompanyat en un principi per Emili Sellés (VAL), que va pagar-lo amb l’abandonament. El de Vila-Real va batre corredors d’un magnífic palmarès com Pere Aurell (CAT), subcampió anterior, Ignacio Cáceres (CYL), etern aspirant, Iker Karrera (EUS) que destacaria anys després o Fernando Navarro (ARA), sempre en les quinieles anys anteriors. Cal destacar també el resultat de Santi Alvarruíz (VAL), amb el qui ningú comptava per a entrar entre els 10 primers.

Juanan va aconseguir un dels millors resultats individuals de la temporada. Però millor va ser el resultat en la competició femenina. Ester Hernández (CAT) no va perdre la primera posició en cap moment, però per darrere tenia de perseguidores a Rosa Guillamón (VAL) i Míryam Talens (VAL). Totes dues van donar la major alegria a l’expedició valenciana, batent el poderòs equip català del que només Ester aconseguiria “xapa”. La de Crevillent repetia el resultat de 2003, mentre que la castellonenca assolia un resultat extraordinari, subcampiona, setmanes després d’aconseguir el rècord en la Marató i mitja Castelló-Penyagolosa. Resultat que li va marcar en la resta de la seua carrera esportiva, i que encara n’és vigent.

Pedro Sanz va aconseguir la tercera posició en categoria veterana. A més a més dels anoments, van formar part de la Selecció els corredors J. Carlos Sánchez, J.Carlos Marquina, Vicente Peydró, Jose M. Navarro, Miguel A. Duplas (ret), Emili Sellés (ret), Fernando Ruíz (ret) i Xari Adrián (ret).

Jugant a casa era d’esperar una bona actuació de la Selecció Valenciana en la clasificació per FF.AA. El resultat va ser bo, aconseguírem el bronze. Encara que potser esperàvem més. Els abandons d’alguns corredors van minvar protagonisme als magnífics llocs de Míryam i de Juanan, per exemple. Encara que no comptar amb Rosa Guillamón en l’equip va ser la clau per poder pujar un graó més.

Catalunya i Madrid van acompanyar-nos en el podi. Per darrere les seleccions aragonesa, castellano i lleonesa, basca (que va patir una bona decepció) i murciana.

Els resultats de les xiques van servir per formar part de l’equip Buff-FEDME que correria a Dolomites. La baixa de Fernando no va ser substituïda per el quart lloc de Juanan, com va passar en altres ocasions.

                

1. Raúl GARCIA CASTAN (MAD)
2. Fernando GARCIA HERREROS (MAD)
3. Tòfol CASTAÑER BERNAT (CAT)
4. Juan Antonio RUIZ GARCIA; 10. Santiago ALVARRUIZ BERMEJO; 15. Juan Carlos SANCHEZ CEBRIAN

1. Ester HERNANDEZ CASAHUGA (CAT)
2. Rosa GUILLAMON GIMENO (VAL)
3. Míryam TALENS BELEN (VAL)
13. Gema SANCHIS PASCUAL

Veterans

1. Fco Javier MEDRANO SANCHEZ (MAD)

Veteranes

1. Mª José ZAZO CAÑADA (MAD)

FF.AA.

1. Sel. Catalunya

2. Sel. Madrid

3. Sel. C.Valenciana

Classificació en www.fedme.es

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: