2010

Sabiñánigo va ser seu del Campionat d’Espanya en 2012, i la Puyada a Oturia la prova a disputar (38 km / 2.200 m+) un indret que afavoria un ambient magnífic entre els competidors, que sempre ha sigut la nota d’esta competició. La Selecció Valenciana va convocar un ample equip aprofitant la nova normativa que dividia la classificació per FF.AA. en hòmens i dones, per primera vegada. L’equip femení, dels més forts de tots els temps, tenia sèries opcions del millor resultat posible.

Blanca Serrano (AND) va guanyar el títol que tant a prop va tindre l’any anterior. Laia Andreu (CAT) i Nuria Domínguez (CYL) van completar el podi. Per davant de totes tres va estar escapada durant kms Mireia Miró (CAT), una de les millors skyrunners del món, però li faltava entrenament per a completar els 38 kms, i va arribar en cinquena posició. No obstant les catalanes aconseguiren el títol gràcies a un equip extraordinari. Només Lola Peñarrocha (VAL), arribant sisena, va estar a l’altura i el nostre equip va deixar la plata per a Andalusia per quedar-nos amb el bronze. La resta de l’equip estava format per Silvia Sos (15a), Èrica Gumbau (16a) i Míryam Talens (17a). En categoria veterana Míryam Talens seria subcampiona. També va participar amb la Selecció en esta categoria Toñi Moreno (6a).

La competició masculina va estar protagonitzada altra vegada pel duel entre Raúl García Castán (CYL) i l’aspirant Tòfol Castañer (BAL), repetint triomf el primer. Un tal Luis A. Hernando (ARA) arribaria en tercera posició. Poc després pujaria a lo més alt. Altra vegada, Remigio Queral (VAL), que sempre ha assumit la resposabilitat d’abanderat de l’equip, va tractar d’aguantar el ritme dels primers i va acabar en 18a posició. No deixant de ser el millor valencià. Santiago Alvarruíz (VAL) seria el segon, en 18a posició i a més a més aconseguint el campionat en categoria veterana. Per davant inclús de l’històric Juan Carlos Apilluelo (ARA), que va ser bronze absolut en esta competició anys anteriors (li va acompanyar en el podi). Santi es llevava l’espineta que tenia clavada des de l’any anterior a Fondeguilla.

La resta de la Selecció estava formada per Cristòbal Adell (34é), encara sense rodar, Sebastian Sánchez (51é) i Toño Quilis (ret). El resultat per equips va ser decepcionant, huitens. Euskadi tornava a guanyar-li la partida a Catalunya, Castella i Lleó seria plata i els catalans tercers. Van participar les seleccions d’Andalusia, Aragó, Madrid i Balears. Només Múrcia i Cantàbria per darrere nostre.

     

Classificació en www.fedme.es

1. Raúl GARCIA CASTAN (CYL)
2. Tòfol CASTAÑER BERNAT (BAL)
3. Luis Alberto HERNANDO ALZAGA (ARA)

1. Blanca SERRANO SERRANO (AND)
2. Laia ANDREU TRIAS (CAT)
3. Nuria DOMINGUEZ AZPELETA (CYL)
6. Lola PEÑARROCHA ALOS; 8. Teresa NIMES PEREZ; 15.
Silvia SOS MELIA

Veterans

1. Santiago ALVARRUIZ BERMEJO (VAL)

Veteranes

1. Alizia OLAZABAL DONATO DE LOPEZ (EUS)
2. Míryam TALENS BELEN

FF.AA. hòmens

1. Euskal Sel.
2. Sel. Castilla y León
3. Sel. Catalunya

8. Sel. C.Valenciana

FF.AA. dones

1. Sel. Catalunya
2. Sel. Andalucia
3. Sel. C.Valenciana

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: