2001

La primera Copa d’Espanya va agafar desprevenits a la gran majoria de corredors de muntanya, per la novetat. La prova inaugural es va disputar des de la platja d’Altea, sobre la Marató de Muntanya de la Marina Alta que per a la tercera edició (cada any estrenava recorregut diferent) unia les poblacions d’Altea, Xaló i Gata passant pels forats del Bèrnia i l’Aixa. En total 42,2 kms i 1.400 m+ de desnivell. Un total de 90 corredors arribaren a meta, tots valencians menys un andorrà que quedà 8é.

En la foto, Miguel Ángel Sánchez i Juan Carlos Martínez, que en eixe ordre van finalitzar a Gata, i també la primera Copa d’Espanya.

La Copa es disputaria després en la serra Guadarrama (Maratón Alpino Madrileño) i el Pirineu (X-treme Mulleres) amb victòries del català Quico Soler. Però l’acumulat de temps li donava la victòria al valencià Miguel Ángel Sánchez Cebrián (Petrer), que va poder disputar totes les proves, i guanyar la primera. De manera pareguda, Lina Montesinos, pionera de les curser per muntanya a la Comunitat Valenciana, va proclamar-se campiona de la Copa d’Espanya al véncer la primera prova i defendre-s’en ben bé en la resta de proves. A títol individual, una jovenívola Rosa Guillamón va assolir un tercer lloc en el Maratón Alpino Madrileño, per darrere de les favorites catalanes i per davant de la madrilenya Yolanda Santiuste, que anys després conqueriria el títol.

La classificació final va estar “ocupada” per esportistes FEMECV:

1. Miguel Ángel SANCHEZ CEBRIAN (VAL) 1. Lina MONTESINOS (VAL)
2. Juan Carlos MARTINEZ FERRI (VAL) 2. Anna SERRA SALOME (CAT)
3. Felipe GIGANTE GARRIDO (VAL) 3. Emma ROCA RODRIGUEZ (CAT)
4. Francisco BERNABEU ABELLAN; 5. Vicente PEYDRO BERNABEU; 6. Jesus BLASCO BLASCO; 7. Manuel AMAT CASTILLO; 8. Juan Carlos RUBIO VERDU; 9. José GARCIA LUCAS; 10. Rafael VERDU I BERNABEU; 12. Miguel Ángel IVARS ESPI; 15. Vicente GARCIA LLINARES 4. Marina CARPENA BORDERA; 5. Antonia MORENO FERNANDEZ; 6. Rosa GUILLAMON GIMENO; 7. MªÀngels COLOMA I SANCHIS; 8. Claudia AMOROS AGUILAR
       

One Trackback to “2001”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: