Zaid i Kortazar, vencedors a Zumaia

Zaid Aid i Oihana Kortazar han demostrat una vegada més que són dos atletes en molt bona forma després de vèncer en la tercera prova de la Copa d’Espanya de Curses per Muntanya FEDME – Gran Premi Buff Salomon, la IV Flysch Trail Mendi Lasterketa, disputada avui diumenge a Zumaia.

La tercera prova de la Copa d’Espanya de curses per muntanya FEDME del Gran Premi Buff Salomon s’ha celebrat al poble de Zumaia amb la participació de 527 corredors en una cursa ràpida i sense treva, amb un itinerari circular de 31,2 quilòmetres de distància, 1.500m de desnivell positiu i 223 m d’altura.

La cursa ha estat marcada a primera hora del matí pel cel ennuvolat, donant-li així una mica de frescor al començament de la prova. La cursa ha sortit puntual, a les 10h del matí i a mesura que transcorria la prova, el sol ha anat prenent protagonisme fins a aconseguir una temperatura màxima de 22 graus.

En categoria masculina, Zaid Aid s’ha posat ràpidament al capdavant, exactament al passar per la reserva de Biotip del Flysch, lloc que no ha abandonat en tota la cursa fins a marcar un temps de 2h 19min. En segona posició ha entrat el català Dani Tristany, que s’ha disputat el lloc amb el tercer classificat, Toni Roldán, integrant de la Selecció Balear, qui ha anat de menys a més i qui no s’esperava quedar tercer, “doncs ha estat una carrera molt dura”.

En categoria femenina, Oihana Kortazar i Ana Conde no s’han pogut disputar la victòria ja que la corredora de Zortzietakoak-Gaikar s’ha retirat en el quilòmetre tres, doncs arrossegava molèsties en una dels genolls. D’aquesta manera Oihana s’ha proclamat vencedora de la cursa de la Copa d’Espanya FEDME – GP Buff Salomon de Zumaia amb un temps de 02:40:56. Des dels primers metres s’ha posat al capdavant i ha sabut gestionar sense problemes el seu avantatge, dominant de principi a fi. “He vist que l’Ana es retirava, però això no m’ha fet baixar el ritme”. La pugna per darrere d’ella s’ha centrat entre Eva María Moreda i Vanessa Bataller, segona i tercera respectivament.

En la classificació general, Luis Alberto Hernando perd el liderat i Zaid Aid es converteix en el nou capdavanter d’aquesta copa FEDME del Gran Premi Buff-Salomon. En categoria femenina, Oihana Kortazar és encara més capdavantera. La propera cita serà el 26 d’agost a Otañes (Cantàbria), última cursa de la Copa d’Espanya de curses per muntanya FEDME.

     

Classificacions per categories
Absoluta masculina:
1. Zaid Aid (Selección Andaluza) – 2:19:06
2. Dani Tristany (Independiente) – 2:19:33
3. Toni Roldán (Selección Balear) – 2:20:11
4. Pedro José Hernández (Mya Torrejoncillos ) – 2:21:00
5. Aritz Egea (Goierri KE) – 2:22:29

Absoluta femenina:
1. Oihana Kortazar (B_M_T_Salomon_Santiveri_o) – 2:40:56
2. Eva Maria Moreda (Selección Balear) – 2:47:08
3. Vanessa Bataller (F_Aragonesa_M) – 2:54:20
4. Marta Vidal (Todovertical) – 2:59:45
5. Nerea Blasco (Peña_Mea) – 3:01:56

Veterans masculina:
1. Pedro Rodríguez (Independiente) – 2:26:29
2. Alberto Zerain (Manuel_Iradier) – 2:36:49
3. Juan Luis Angulo (Independiente) – 2:39:57

Veteranes femenina:
1. María Pilar Prades (Independiente) – 3:09:15
2. Encarni Martínez (Selección Andaluza) – 3:10:31
3. Inmaculada López (Selección Andaluza) – 3:18:52

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: