Adell i Sos més líders a La Vall d’Uixó

La segona prova de la Lliga de carrera per muntanya destaca a Cristóbal Adell i Silvia Sos per guanyar el títol autonòmic per tercer any consecutiu

foto_Esport_NaturaDiumenge 10 de febrer va disputar-se la segona prova del Campionat de Lliga de carrera per muntanya de la Comunitat Valenciana a la ciutat de La Vall d’Uixó. La població de la Plana Baixa acollia per setena vegada una cita de la Lliga que enguany complix 15 anys disputant-se.

El ja tradicional recorregut de 20,6 kms i uns 1.300 metros de desnivell positiu l’han gaudit més de tres-cents corredors, sobre les sendes i camins que uneixen el Rodeno (543m) i Pipa (589m) de les pistes d’atletisme, on s’ha donat eixida.

Cristóbal Adell (Mur i Castell – Tuga) ha confirmat el poderiu demostrat a Simat de la Valldigna, anterior prova, i ha entrat a meta en apenes 1h44′, esta vegada més lluny encara dels aspirants. Jose Luis Del Campo (S.M. C.Atl. Cárnicas Serrano) i Sebas Sánchez (S.M. C.Atl. Maraton Crevillent) han tornat a bregar de valent per la següent plaça. Altra vegada arribant amb segons de diferència, esta vegada quatre per al corredor del club paterner.

Amb este resultat, idèntic al de Simat, la Lliga té clars favorits per repartir-se els metalls. Tot i l’emoció que pot despertar els 14 segons de diferència entre la plata i el bronze. Adell arribarà a Biar amb quasi 12 minuts d’avantatge, potser la major renda d’un líder de la Lliga en esta competició.

foto_Esport_mychip_Silvia_SosLes xiques han tingut la companyia d‘Eva María Moreda (FBM), una excelent corredora de la federació balear que ha dominat la prova. Moreda és l’actual sub-campiona de la Copa d’Espanya FEDME i ha entrat en 2h15′, cinc per davant de la nostra campiona Silvia Sos (GR-33 Tottrail) que manté el lideratge. Esta vegada per davant de Melisa Galí (Mur i Castell – Tuga) i Érica Gumbau (Mur i Castell – Tuga), que han completat el podi de la prova. Sofia García Bardoll (Mur i Castell – Tuga), que ha entrat en sisena posició baixa al tercer lloc en benefici de Galí. La corredora de Gilet té l’oportunitat de pujar al podi de la Lliga, que l’any passat tant a prop va tindre.

En les categories inferiors, sobre un recorregut de 10 kms, el cadet Ramón Navarre (Mur i Castell – Tuga) li ha guanyat la partida esta vegada al júnior Alejandro Muchola (Mur i Castell – Tuga). Tots dos lideren les seues categories. Júlia Font (Amics VTF) ha tornat a ser la millor de les xiques, on Ana Peydró (C.Exc. Amics de les Muntanyes) i Andrea Font (Amics VTF) estan separades per només cinc segons.

foto_Esport_mychip_Jose_Luis_Del_CampoFernando Márquez (C.E.M. Almenara) ha vençut per escasos segons Edgar Coso (S.M. C.Esp. Corriol) en categoria Promesa (Sub-23). En xiques Míriam Fernández (GR-33 Tottrail) promet ser campiona.

En categories superiors Óscar Pérez (S.M. Maraton Crevillent) ha pogut amb Carli Sánchez (S.M. C.Atl. Petrer), que esta vegada ha sigut tercer, per darrere de Juan Argente (C.Exc. Eldense). Entre ells estarà el podi final. En xiques veteranes altra victòria de Paqui Chacón (Mur i Castell – Tuga), que està intratable. Yolanda Valiente (S.M. C.Atl. Petrer) i Cristina Valiente (S.M. S.D. La Llebre) han seguit l’estela. Santi Alvarruíz (C.D. Misjueves) no perdona, altra victòria en l’estrenada categoria màster. Tampoc ho ha fet Toñi Moreno (C.Exc. Eldense), que amplia minuts d’avantatge.

Moviments a la classificació per clubs. Els equips masculins mantenen posicions amb el Marathon Crevillent primer amb 4′ sobre el Mur i Castell – Tuga, i una vida sobre el C.Exc. Eldense, tercers. Les xiques  del Mur i Castell – Tuga altra vegada primeres, el fort GR-33 Tottrail apareix de sobte en segona posició, i les del CXM València segueixen en tercer lloc.

foto_Esport_mychip_Melisa_GaliLa jornada ha sigut fantàstica gràcies als competidors, de gran nivell, i de l’organització, a càrrec del Club Muntanyer Penya, Mur i Castell. Totes les classificacions provisionals al web http://www.mychip.es/

Pròxima cita a Biar, on es decidiran els resultats finals. El Centre Excursionista de Biar ha dissenyat una cursa inèdita de 25 kms i 1.300 m+ de desnivell batetjada com I Apiàrium Trail, a celebrar el 3 de març. Tota la informació al web del centre http://www.cebiar.org, i inscripcions obertes a http://www.mychip.es

RESULTATS

MAS: 1. Cristobal ADELL ALBALAT (Mur i Castell – Tuga) 1:44:21; 2. Jose Luís DEL CAMPO GIJON (S.M. C.Atl. Cárnicas Serrano) 1:51:21; 3. Sebastián SANCHEZ SAEZ (S.M. C.Atl. Marathon Crevillent) 1:51:25; 4. Jose Antonio QUILIS CUEVAS (S.M. C.Atl. Marathon Crevillent) 1:52:42; 5. Oscar PEREZ SAEZ (S.M. C.Atl. Marathon Crevillent) 1:53:13
FEM: 1. Eva María MOREDA GABALDON (F.B.M.) 2:15:20; 2. Silvia SOS MELIA (GR-33 Tottrail) 2:20:37; 2. Melisa GALI FRANCISCO (Mur i Castell – Tuga) 2:21:46; 4. Erica GUMBAU BORT (Mur i Castell – Tuga) 2:25:19; 5. Paqui CHACON LANGA (Mur i Castell – Tuga) 2:31:12
TOTAL: 306
CLASSIFICACIÓ

One Trackback to “Adell i Sos més líders a La Vall d’Uixó”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: