Leire Agirrezabala i Luís Alberto Hernando campions de la Copa d’Espanya 2013 després de guanyar La Sagra SkyRace

Sin título

La 4ª prova de la Copa d’Espanya de Curses en Línia – Gran Premi Buff Salomon també ha estat l’escenari de la gran final de la Copa d’ Espanya. Ha tingut lloc a La Pobla de Don Fadrique, Granada, el 15 de setembre i estava organitzat pel Club La Sagra SkyRace que va destacar pel gran desnivell acumulat que presentava.

La jornada es va viure amb bon temps i bona temperatura, òptima per a la pràctica dels 27,5 km de recorregut i els 2.180m de desnivell positiu, passant per la mítica ascensió al pic de la Sagra de gairebé 2.400m d’altitud.

Els guanyadors de la cursa i campions de la Copa d’Espanya, han estat Luis Alberto Hernando, d’Adidas Trail Running, en categoria masculina, i Leire Agirrezabala de l’Euskal Selekzioa, en la categoria femenina. Tots dos hen realitzat una excel·lent cursa i tot i no arribar líders de la classificació general, han aconseguit la màxima puntuació que els ha portat a ser els vencedors de la Copa d’Espanya.

El transcurs de la prova, en la categoria masculina ha estat renyida fins a l’últim segon. El gran desnivell i dificultat tècnica que presentava la cursa deixava entreveure qualsevol resultat possible. El jove Manuel Merillas ha posat les coses molt difícils a Hernando, i ha creuat la meta tan sols 44 segons del corredor aragonès, sent el segon classificat de la cursa, i primer en la seva categoria Promeses. En tercer lloc, a 2 minuts i 22 segons de Luis Alberto, ha entrat Aritz Egea de la Selecció Euskadi i, en quarta posició, Javier Crespo de New Balance Team a tan sols 24 segons d’Egea. El fins avui líder de la Copa, Zaid Ait Malek, de la Selecció Andalusa, ha entrat en cinquena posició a més de 4 minuts del campió

Sin títuloEn la categoria femenina la gran guanyadora va ser Leire Agirrezabala, de la Selecció Basca, que després de la primera baixada no tenia clar si podria fer podi. A mesura que passaven els quilòmetres i arribaven les pujades, ha sabut recuperar-se en un terreny on se sent molt còmoda, i ha anat avançant a les seves rivals en els últims trams de la cursa. Eva Maria Moreda (Selecció Balear de Curses), ha quedat en segona posició a gairebé cinc minuts i Montse Martínez (Selecció Catalana CM. FEEC), ha estat tercera a set minuts de la primera.

Amb la Copa d’Espanya ja acabada, del calendari de Curses en Línia només quedarà per disputar-se el Campionat d’Espanya per clubs, el proper 6 d’octubre a Parada do Sil (Ourense), amb la celebració de la setena edició de la Canon do Sil.

Els podis de les diferents categories FEDME han quedat de la següent manera:

Categoria Senior
1. Luis Alberto Hernando – 320 pts
2. Javier Crespo – 274 pts
3. Zaid Ait Malek – 242 pts

1. Leire Agirrezabala – 288 pts
2. Eva Maria Moreda – 262 pts
3. Aitziber Ibarbia – 262 pts

Categoria Cadet
1. Adrian Castro – 308 pts
2. Ramon Navarré – 294 pts
3. Álvaro Bravo – 234 pts

1. Leire Fernandez – 100 pts

Categoria Junior
1. Joel Aubeso – 306 pts
2. Alfonso Diaz – 262 pts
3. José Pablo Ramírez – 232 pts

1. Júlia Font – 320 pts
2. Amparo Guemes – 106 pts
3 Ana Peydro – 94 pts

Subcategoria Promesa
1. Manuel Merillas – 320 pts
2. Antonio Mesa – 282 pts
3. Francisco Yedra – 218 pts

1. Alba Beltrà – 208 pts
2. Miriam Fernandez – 100 pts

Subcategoria Veterana
1. Pedro Rodríguez – 320 pts
2. Antonio Mudarra – 270 pts
3. Josep Frontera – 238 pts

1. Elena Calvillo – 308 pts
2. Nerea Amilibia – 288 pts
3. Inmaculada Lopez – 240 pts

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: