El club basc Sestao Alpino revalida el títol de campió d’Espanya

Ionut Zinca i Beatriz Real s’emporten la victòria a la VII Canon do Sil

Sin título

El Campionat d’Espanya de curses per muntanya FEDME – Gran Premi Buff Salomon ha arribat a la seva última cursa amb la disputa del campionat de clubs a la localitat gallega de Parada do Sil (Orense). A les 9 del matí, amb una boira densa i una mica de fred, s’ha donat la sortida a la VII Canon do Sil. A mesura que anava transcorrent la cursa la calor ha anat prenent protagonisme fins arribar a temperatures de fins a 24 graus amb una humitat del 45% donant als corredors una sensació d’una calor més elevada.

El total dels 180 corredors que han pres part en la sortida tenien per davant un recorregut de 33,5 quilòmetres amb un desnivell de 2220m positius. El principi de cursa ha estat molt ràpid i liderat per Ionut Zinca del Sestao Alpino, seguit de dos corredors del club valencià CMP Mar i Castell, Alfredo Gil i Cristóbal Adell. Anaven passant els quilòmetres i Zinca augmentava la diferència entre els seus rivals, fins que ha aconseguit arribar a meta com a primer classificat i amb 5 minuts de diferència sobre Alfredo Gil, que ha estat segon. El tercer classificat ha estat Fernando Arca del club gallec CM Xesteiras.

En categoria femenina Beatriz Real (C.A. Cuenca Dolomia) ha estat la gran vencedora. La corredora manxega ha dominat la cursa i no ha deixat opció a les seves rivals arribant amb 6 minuts d’avantatge sobre les valencianes Lola Peñarrocha (CM GR33) i Sílvia Miralles (CMP Mar i Castell).

Ja havien arribat les tres primeres classificades femenines, però al campionat de clubs seguia l’emoció al no poder-se decidir el campió. Fins que Montserrat Vázquez (Sestao Alpino) ha creuat la línia de meta en quarta posició, el club basc no ha aconseguit els punts necessaris per proclamar-se campió d’Espanya per Clubs FEDME – Gran Premi Buff Salomon 2013, i revalidant, així, el títol que ja va aconseguir l’any passat. En segon lloc a acabat el club valencià CMP Mur i Castell, però la diferència entre aquests dos clubs ha estat mínima ja que només 10 punts els separen en la classificació. El tercer lloc se l’ha adjudicat el Club C.A. Cuenca Dolomia.

Al final de la cursa, els atletes coincidien en afirmar que ha estat una cursa molt dura i tècnica, a causa de les altes temperatures, que pujaven a mesura que transcorria la cursa, i l’elevat desnivell.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: