Melissa Galí: “Després de dos anys de preparació, pensava que tenia possibilitats de ser Campiona”

Diumenge passat a Crevillent es va disputar el dotzé Campionat Absolut de carrera per muntanya de la Comunitat Valenciana, potser el títol amb més prestigi del nostre àmbit territorial en este esport. Melissa Galí (Gilet, 1985) va aconseguir véncer la prova que donava el títol autonòmic. I tenia davant a corredores amb més experiència i qualitat comprovada (Lola Peñarroja, dos vegades campiona; Silvia Miralles, defensora del títol; inclús la local Míryam Talens, amb tres medalles d’or). El seu físic la delata, i el talent que es podia presumir al primer colp d’ull ha sigut demostrat esta vegada. Unes preguntes a la nova Campiona Valenciana.

Has escomençat l’any de menys a més, el resultat a Crevillent ha sigut una sorpresa per a tu?

Si m’ho hagueres preguntat temps enrere, si t’haguera dit que ha sigut una gran sorpresa perquè mai havia competit en distàncies llargues com són les curses per muntanya. Però després de dur més de dos anys preparant-me específicament i després dels resultats de la cursa de Tavernes (Lliga Valenciana) i de la Vall del Congost (Copa d’Espanya); sí pensava que tenia possibilitats de barallar-me l’Autonòmic amb Lola i Silvia.

És el teu primer títol, quin treball hi ha darrere? Hem vist una evolució interesant, quina opinió tens tu?

No és el meu primer títol, dels nou fins als setze anys vaig fer atletisme. En aquell temps solia guanyar provincials i autonòmics en curses de mig fons i cross. I amb quinze anys (cadet) vaig guanyar el Campionat d’Espanya en pista coberta en 600m, un segon lloc en el Campionat d’Espanya en pista al aire lliure en 600m i un quart lloc en el Campionat d’Espanya de Cross.

Portava molts anys sense competir i dur una rutina d’entrenament, des de els setze anys, quan em vaig deixar l’atletisme pels estudis de batxillerat. Després de la universitat, si vaig començar a practicar esports de muntanya com escalada, alpinisme, esquí de travessia… I finalment, deu anys després, he començat a córrer de nou i a seguir un bon pla d’entrenament (de Nacho Martínez), així que he d’evolucionar un poc precís.

2014 és l’any de Melissa? Quins objectius tens per a esta temporada (Copa España?)

No crec que 2014 siga el meu any, ni que vaja a arrasar-ho tot perquè m’ hagen eixit bé un parell de curses, hi ha un fum de gent molt més bona que jo. Es tracta d’anar gaudint i adaptar-se cada vegada més a la muntanya.

L’any passat no vaig acabar la Copa d’Espanya (millor valenciana, en onzena posició) per la feina, no vaig poder entrenar com tocava; sóc infermera “eventual” i has d’agafar el que va eixint. Així que enguany m’agradaria molt fer la Copa sencera, així que sí és un dels meus objectius, a veure si tinc més sort.

Fotos: myChip, Ramón Ferrer, Àngel Font

Informa: FEMECV
Etiquetes:

One Trackback to “Melissa Galí: “Després de dos anys de preparació, pensava que tenia possibilitats de ser Campiona””

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: