Xicotet palmarès de la Selecció Valenciana al Campionat d’Espanya

selecciovalenciana2005_foto_MiquelGimenez

La Selecció Valenciana, plata en 2005, estava formada pels següents corredors (d’esquerra a dreta i de dalt a baix): Vicent Peydró, Míryam Talens, Emili Sellés, Lola Peñarrocha, Simón García, Felipe Gigante, Juan Antonio Ruíz i Cristina Castillo. Foto: Miquel Giménez

El d’este cap de setmana serà el desé Campionat d’Espanya per seleccions autonòmiques, a Isaba (Navarra). Repassant el xicotet palmarès dels corredors valencians podem recordar que a nivell individual ja es disputava des de 2002. A Castelló’03 Eugeni Andrés seria plata i Míryam Talens bronze. Rosa Guillamon plata i la de Crevillent bronze a Gata de Gorgos’06. Miguel Ángel Sánchez Cebrián sigué bronze en Queralbs’04. Corredors com Juanan Ruíz o Remigio Queral es van quedar molt a prop del podi en alguna ocasió. Segur que la memòria ens deixa algun resultat destacable més (disculpes si és aixina), però els que estan sí en són.

La Selecció Valenciana des de la primera edició de 2005 on els Emili Sellés, Simón García, Míryam Talens o Lola Peñarrocha aconseguien la plata en el Maratón Alpino Madrileño, estarien lluitan pels metalls. Per darrere de la selecció madrilenya de García Herreros, García Castán, Santiuste, Estévez

Després de la gesta a Navacerrada (en la foto), els de la Selecció aconseguien en 2006 el bronze en Gata (Marató Marina Alta) darrere de Madrid i Catalunya. Van puntuar Míryam Talens, Juanan Ruíz, Santi Alvarruíz i Carli Sánchez.

La tercera medalla va arribar en 2008, repetint bronze. Esta vegada darrere de Euskadi i Catalunya i amb els resultats de Marta Vidal, Maria Izquierdo, Ramón Recatalá i Xari Adrián. Va ser a Castelló en la inèdita Marxa Magdalena-Penyeta Roja.

En 2010, a Sabiñánigo (Puyada a Oturia) les xiques aconseguien per fi altra medalla de bronze. Era la primera sense els xics, ja que es disputaven classificacions separades. Lola Peñarrocha, Sílvia Sos, Èrica Gumbau i Míryam Talens formaven l’equip que es classificava per darrere de les fortíssimes andaluses i catalanes.

Este 2014 els equips tant masculins com femenins aporten corredors de gran nivell, i en estat de forma magnífic. La resta de seleccions estan formats per corredors de nivell inclús internacional, i mossegar metall va estar molt difícil. La llista de corredors de la Selecció Valenciana per a este Campionat és la següent:

Equip femení: Lola Peñarrocha Alós (GR33), Raquel Martínez Rodríguez (Mur i Castell Tuga), Melisa Galí Francisco (Mur i Castell Tuga), Silvia Miralles Arnau (Mur i Castell Tuga), Míryam Talens Belen (Marathon Crevillent)

Equip masculí: Jhon Roglà Alterman (Mur i Castell Tuga), Fco. Vicente Maciá Garcia (Marathon Crevillent), Sebas Sánchez Saéz (Marathon Crevillent), Mario Bonavista Domingo (GR33) i Diego Marín Fabra (GR33).

Deu anys després Míryam i Lola, quan van penjar-se la medalla de plata, tenen l’oportunitat de lluir la samarreta altra vegada. Per altra banda altres corredors de gran nivell participaran amb les samarretes dels seus clubs. És el cas de Cristòbal Adell, que esta vegada ho fa amb La Sportiva Multipower.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: