Manuel Merillas i Laia Andreu campions d’Espanya de curses per muntanya després d’imposar-se a la X Camille Extreme

ocisport3

L’exigent circuit de 31.6km de distància i 2.044 metres de desnivell positiu, amb sortida i arribada a Isaba (Navarra), ha estat l’escenari de la coronació de Manuel Merillas i Laia Andreu com a nous campions d’Espanya de curses de muntanya.

La pluja dels dies previs a la disputa de la cursa han deixat un terreny humit i embassat amb nombrosos punts engangats i fins i tot un parell de congestes de neu a les proximitats de l’Ezkaurre (2.017m). Les parts tècniques i el terreny d’alta muntanya, combinat amb ràfegues de vent de fins a 35km per hora han endurit encara més la cursa per la baixa sensació tèrmica. Malgrat les hostilitats meteorològiques, gairebé 500 corredors han pres la sortida a les 9 del matí des del centre d’Isaba.

En categoria masculina la cursa s’ha decidit després de coronar l’Ezkaurre on els principals favorits han arribat pràcticament agrupats. El primer corredor a creua la línia d’arribada ha estat Zaid Ait Malek amb 2 hores i 53 minuts, batent el recórd de la prova, però no ha aconseguit el títol de campió estatal al no disposar de nacionalitat espanyola. El segon classificat i flamant capió d’Espanya ha estat Manuel Merillas (Aragó) que ha entrat a meta amb un temps de 2 hores i 57 minuts després de realitzar una excel·lent remuntada al descens final de la curs. Hassan Ait Chou (Euskadi) ha estat sotscampió amb 2 hores i 57 minuts mentres que la tercera plaça ha estat per David López Castán (Castella i Lleó) amb 2 hores i 59 minuts.

En noies la cursa i campionat se l’ha adjudicat, també amb récord, la catalana Laia Andreu amb un registre de 3 hores i 35 minuts, aventatjant en 8 minuts a Laura Sola (Adi-like). El podi l’ha completat Melissa Gali (Comunitat Valenciana) amb 3 hores i 48 minuts. Laia Andreu, la nova campiona d’Espanya de curses de muntanya es mostrava satisfeta i amirmava que no esperava la victòria ja que va estar preparant curses d’asfalt durant els darrers mesos. Cal destacar l’abandonament de la principal favorita, Maite Maiora, que es va aturar als 15 minuts al sentir-se sense forces. L’atleta basca considerava aquesta retirada com una vixtòria per a poder preparar amb més força els propers reptes.

Paral·lelament calia definir les millors seleccions autonòmiques de curses de muntanya i la victòria en homes ha estat per la selecció Andalusa acompanyada al podi per Castella i Lleó i Euskadi, mentre que en categoria femenina les millors han estat les components de la selecció de la Comunitat Valenciana seguides d’Andalusia i Catalunya.

Merillas i Andreu agafen el relleu d’Alfredo Gil i Núria Picas, campions el 2013. La propera cita del campionat d’Espanya serà en la modalitat de clubs u es disputarà el 9 de novembre a la Marató del Montseny a Sant Esteve de Palautordera (Barcelona), tot i que els amants de l’Skyrunning tenen una bona oportunitat de gaudir de la muntanya a la Skyrace Vallibierna que es celebrarà diumenge 15 de juny a Vilaller (Lleida) i que serà puntuable per la Copa d’España Buff-Salomon de curses per muntanya.

Absolut masulí
1r Manuel Merillas (Aragón) 2:56
2n Hassan Ait Chou (Euskadi) 2:57
3r David López Castán (Castilla y León) 2:59

Absolut femení
1a Laia Andreu (Catalunya) 3:35
2a Laura Sola (Adi-like) 3:43
3a Melissa Gali (Comunitat Valenciana) 3:46

Veterà masculí
1r Carlos Garcia Recondo (Erlaitz) 3:15
2n Jordi Abueso Martínez (San Miguel 0.0) 3:18
3r Pedro Rodríguez (Asturias) 3:24

Veterà femení
1a MariCruz Aragon (Aragó) 3:50
2a Angie Rigo (Balears) 3:56
3a Elena Cambil (Andalusia) 3:57

Informa: Ocisport

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: