Maite Maiora i Jessed Hernández s’adjudiquen la V Skyrace Vallibierna

unnamedMaite Maiora i Jessed Hernández s’adjudiquen la V Skyrace Vallibierna tercera prova de la copa d’Espanya de curses de muntanya FEDME – Gran Premi Buff – Salomon

Vilaller ha vibrat amb la disputa de la V edició de la Skyrace Vallibierna ha eslat el marc privilegiat per a una nova victòria de Maite Maiora, que ha presentat la seva candidatura per adjudicar-se la copa d’Espanya – Gran Premi Buff – Salomon. L’elevada altitud mitjana de la cursa unida a l’exigent desnivell de 2700 metros positius en 34 kilòmetres i al terreny tècnic la converteixen en una cita única.

Els vencedors de la prova tant en categoria masculina com femenina han dominat amb autoritat al llarg de tota la cursa. Entre els homes Jessed Hernández ha liderat la prova de l’inici al final fins a arribar a la meta de Vilaller amb un temps de 3 hores i 28 minuts. Alfredo Gil ha estat segon i David López ha completado el podi amb un temps de 3 hores i 32 minuts.

En categoríi femenina, Maite Maiora ha controlat la prova amb autoritat completant els 34 kilòmetres amb un temps de 4 hores. Ana Conde ha arribat 12 minuts després de la corredora basca i Uxoa Irgoyen ha completat les posicions d’honor.

El programa de la Skyrace Vallibierna s’ha completat amb la Skyrace 21kms i amb la Skyrace Initiation, puntuable per la Copa d’Espanya de curses de muntanya FEDME – Gran Premi Buff – Salomon Junior y Cadete. Els corredors han pogut de l’alta muntanya Ribagorçana amb un recorregut marcat per l’altitut i els trams tècnics amb congestes i tarteres. La majoria dels participants han coincidit en remarcar la duresa del recorregut i l’espectacularitat del paisatge que gràcies al clima assolellat que se s’ha imposat al llarg del matí ha brillat amb tot el seu esplendor.
Després del pas per equador de la copa d’Espanya – Gran Premi Buff – Salomon, Maite Maiora consolida el liderato en categoria femenina amb dies victòries i un segon lloc. Entre els homes, en canvio, s’han succedit els líders en les tres curses. Amb la Skyrace Vallibierna, Alfredo Gil, se situa al capdavant de la classificació general. Per la pròxima prova de la copa d’Espanya – Gran Premi Buff – Salomon la competició es desplaçarà a Zumaia (Guipúscoa). Els 31 kilòmetres al llarg dels espectaculars penyasegats entre Zumaia i Deba de la “VI Zumaia Flysch Trail Mendi Lasterketa”.

A més a més la Skyrace Vallibierna també era puntuable per l’Skyrunner National Series, campionat que disputarà la propera a la prova a l’exigent Skyrace Comapedrosa que amb sortida a Arinsal arribarà al cim del pic més alt d’Andorra.

Absolut masulí
1r Jessed Hernández 3:28:25
2n Alfredo Gil 3:28:46
3r David López 3:32:13

Absolut femení
1a Maite Maiora 4:00:58
2a Ana Conde 4:12:31
3a Uxoa Irigoyen 4:15:37

*Fotografies en cursa de Jordi Canyameres.
*Fotografies de podi i arribades de Francesc Lladó

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: