10 anys en fa… del rècord de Granadero a la Marxa al Bartolo

web

Un 18 de juliol de 2004 es va celebrar a Benicàssim una de les proves de la Copa d’Espanya FEDME. Els favorits tornaven a ser els millors d’eixa època, el campioníssim Fernando García Herreros (MAD) i l’aspirant Miguel Ángel Sánchez Cebrián (VAL). El primer va guanyar la prova inaugural a Gata, mentre que el segon esperaria a la final per aconseguir el seu segon títol.

La VI Marxa al Bartolo va ser escenari inoblidable del duel d’estos dos titans, i d’un convidat que ningú no esperava. Jose Manuel Granadero es va presentar en línia d’eixida per donar la campanada. Almenys per als mortals, perquè tant Fernando com Miguel Ángel el recorden quan al Campionat d’Espanya disputat el mes anterior es va posar davant, però no va aguantar tota la cursa.

Jose Manuel Granadero arribava a meta en primera posició, amb 1h46:02. Allavors es va assignar com a nou rècord del circuit. Encara que en 2001 Òscar Balcells marcava 1h43:33 (potser en un recorregut lleugerament diferent). La marca de “Perico” Granadero encara es resisteix, i hòmens com Abderrahim Ait Ben Chatoui (1:46:48) i Raul García Castán (1:46:51) van intentar-lo anys enrrere.

Granadero no estava federat en 2004, i no va comptar per la Copa d’Espanya. Així que la victòria se la van jugar Fernando García i Miguel Ángel Sánchez (que eren sabedors) en un llarguíssim esprint per tot el passeig de la platja de Benicàssim. Una arribada agònica que poden recordar els qui van tindre la sort de ser testimonis.

Eixe mateix dia la FEEC es posava en contacte amb el corredor de El Bruc per fitxar-lo per a la Selecció Catalana. La seua trajectòria passaria per algún podi més a la Copa d’Espanya i una curta experiència internacional. A més a més de ser vencedors de diverses curses al nostre territori (La Vilavella, La Vall d’Uixó,…). Hui en dia encara està en actiu, i pujant als podis.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: