10 anys en fa… de la segona Copa d’Espanya de Miguel Ángel Sánchez Cebrián

correrxmuntanya

L’última prova de la Copa d’Espanya de curses per muntanya FEDME 2004 es va disputar a Berga, estrenant la Marató de Muntanya de Berga, en eixe moment, la més dura de la península. Miguel Ángel Sánchez Cebrián (Selecció Comunitat Valenciana) va guanyar, i pujà al podi per rebre a més a més la seua segona Copa d’Espanya.

La primera de Miguel Ángel va ser en 2001, estrenant competició. Però esta vegada ja tenia a tot un Fernando García Herreros “Tarzán” (MAD) davant, i no va ser fàcil. La planificació de la temporada del corredor de Petrer va possibilitat la remuntanda, després de perdre a La Marina i guanyar a l’esprint a Benicàssim. Berga va estrenar un recorregut que va ser recordat com molt, però molt dur. Potser també per disputar-se a final de temporada i amb les forces minvades dels competidors. No era el cas de Miguel Ángel que demostrà gran superioritat. Com a anècdota, era tal el desconeixement del món de les curses per muntanya i dels seus corredors que l’únic mitjà de comunicació que es va fer resssó del títol nacional va ser el portal Desnivel, esmenant Sánchez Cebrián sota una foto d’altre corredor valencià. El podi el completà Ricard Confalonieri, que també com Tarzán, perderia la vida mesos després.

L’actuació valenciana es va completar amb el bronze de Míryam Talens en categoria absoluta, acompanyada de la campiona Roser Español (CAT) i Yoli Santiuste (MAD). En categories veteranes van mossegar metall Felipe Gigante (or), Paquito Bernabeu (plata) i Asun Gil (plata), mentre que Vicent Peydró (que finalitzaria quart) arreplegava el bronze de la seua veïna Àngels Coloma. La tornada a casa de tota l’expedició, en autocar, era tot un festival. Potser va ser el moment de major domini valencià a les curses per muntanya.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: