Dimecres a les 21:00 hores s’obren inscripcions del K25 Trail de la Calderona

0

Este dimecres obrim inscripcions per a la novena edició del K25 Trail de la Calderona que com sabeu està limitada a 300 participants per normativa del parc natural de la Serra Calderona. Podreu fer la inscripció des de la web www.mychip.es a partir de les 21:00 hores d’este dimecres 1 d’octubre. Recordeu que les places es reparteixen ràpidament, no vos quedeu fora.

K25 Trail de la Calderona és una cursa per muntanya que celebrarem el proper 23 de novembre a la població de Serra, al bell cor de la Serra Calderona. Organitzat pelClub de Muntanya CXM València des de la primera edició, en 2006, i que ha sigut una cursa referent per als corredors de muntanya. Enguany volem tornar a complir amb vosaltres i fer de l’event una experiència inoblidable per a cadascú dels participants. Tant com a qui es prepara durant l’any la K25 per agafar trofeu o baixar la seua marca, com per a qui trobeu en finalitzar la K25 un repte difícil d’aconseguir.

ESPERIT DE LA K25

A Serra ja es disputava la primera cursa per muntanya de la Calderona, i de València, amb el Fondo Alpino des de 1998 organitzada per la SD Correcaminos. Quan ningú sabia ben bé què era això de córrer per muntanya. Abans, des del 95, ja es disputaven curses però de diferent format organitzat pel Pla de Voluntaris de Prevenció d’Incendis Forestals a iniciativa del seu responosable, Pedro J. Notario que recorda disputar curses a la Calderona als anys 1955 i 56 a l’Unidad de Guías Montañeros(allavors era per parelles, sense recorregut marcat i amb pes mínim a la motxilla). Més enllà, als anys 30 ja es celebraven a les nostres muntanyes competicions anomenades “Marxes de Velocitat” per iniciativa de la Colla El Sol, que no deurien ser molt diferent a estes curses per muntanya. Després de la Guerra Civil seria el Centre Excursionista de València qui tornaria a organitzar estos events durant uns anys.

La K25 vol mantindre eixe esperit muntanyer de les curses del segle passat. Sempre des d’una visió de la muntanya més integral, i no com han esdevingut els nous “trails” d’ara mateix. On la dificultat tècnica vol minvar-se sense trellat, o inventar-se recorreguts sense sentit. La K25 és exemple de tot lo contrari. Mantindre un traçat evident, pujar els tres cims més característics de la població, l’Alt del Pí, el Sierro i els Rebalsadors, i pel camí més directe. Ja siga més fàcil o més difícil. La duresa la posa el corredor/a.

CIRCUIT I NOVETATS

El circuit es manté com sempre, 25.5 km i 1.700 m+ de desnivell sobre un terreny divers, tècnic en algunes parts i ràpid en altres. Costeres dures, baixades compromeses, barrancs entretinguts i sendes per a disfrutar. Si la K25 té una característica és la diversitat de terreny. Eixida i meta al Poliesportiu de Serra. I recordeu que mantenim, des de la primera edició, circuits adaptats a les diverses categories inferiors, de 9, 15 i 20 kms per als xavals de 14 a 23 anys.

Sabedors de la importància que per a este event és la tasca dels voluntaris, i de les demandes que rebem de diferents amics, aficionats i clubs, enguany hem fet servir un formulari on els interesats en formar part del Voluntariat de la K25 poden inscriure’s. Si estàs interesat segueix este enllaç: http://tinyurl.com/mf4j8z4

Com a novetat, volem resaltar que anem a tornar a servir els líquids de tots els avituallaments en gots de plàstic. Respectant per supost a qui vullga portar el seu recipient. Este canvi ho fem atenent els vostres suggeriments, i després de l’experiència de l’any passat on no tots els participants van aprovar la messura. Inclús sent testimonis d’algun comportament gens higiènic que no volem que es repetisca.

Altres novetats les anirem publicant a la web, com la renovada zona de meta, on volem muntar una vertadera “village” on no només els participants si no sobretot els acompanyants (en sou moltíssims cada any) pogueu gaudir d’una matinal agradable, còmoda i entretinguda.

AGRAÏMENTS

Volem donar les gràcies per endavant a l’Ajuntament de Serra, que sempre ha recolzat cadascuna de les nostres iniciatives. Sense la seua aportació la K25 no seria lo que ha arribat a ser a hores d’ara. Gràcies també a l’equip de Protecció Civil que ens fan la tasca molt més fácil i segura. A la Policia Local i a la Brigada Municipal per la seua predisposició. Als clubs locals El Castell de Serra i l’Associació Tot Naturaper assumir la part que els pertoca. I enguany a Intersport Deportes Alvarado, que ha mostrat molt d’interés cap al club organitzador i s’encarregarà d’oferir premis als millors classificats.

OBJECTIU 2015

L’any vinent la K25 complirà la seua desena edició, i vullguérem celebrar-lo de manera especial. Ens complau informar-vos que hem sol·licitat prova oficial FEDME per a la temporada 2015. Volem formar part del calendari nacional, com ja ho férem a 2009, altra vegada sent seu del Campionat d’Espanya de Clubs FEDME 2015. Per a esta edició la K25 estarà homologada per la FEDME. Tenim molta il·lusió en aconseguir este objectiu, que tornaria a atraure a Serra els millors corredors i corredores del panorama espanyol. Tot i seguint donant cabuda als participants més fidels.

Trobareu tota la informació de la prova al web http://cxm.k25.net. Contacta per correu ak25@cxm.es, i també podeu seguir-nos des de Twitter @K25Trail i Facebook: facebook.com/k25traildelacalderona

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: