Teresa Nimes formarà part del “Dream Team” de la RFEA per al Mundials de Trailrunning a disputar a Annecy’15

teresa nimes

Esta setmana s’ha donat a conéixer la convocatòria de Teresa Nimes (La Vila-Joiosa, 1980) amb la Selecció Espanyola RFEA per al Campionat del Món de Trail Running.

Este mundial es disputa per cinquena vegada per part de la IAU (International Association on Ultrarunners), organisme vinculat a la IAAF (International Association of Athletics Federations). En 2011 Xari Adrián ja va lluir “la roja” de la RFEA al Mundial disputat a Connemara (Irlanda), aconseguint ser la primera espanyola en arribar a meta i huitena del món sobre un recorregut de 70 km ple de fang.

La circular publicada per la RFEA (Real Federación Española de Atletismo) ha tingut prou difussió perquè per primera vegada corredors del Rànking ISF (skyrunning) de primer nivell formaran part d’este equip de trailrunning. I es pot considerar el pas endavant més clar de l’atletisme espanyol al trail. L’equip de la Selecció Espanyola el completen Luis Alberto Hernando (Campió del Món d’Ultra Skyrunning 2104), Miguel Ángel Heras (Campió d’Espanya d’Ultratrail FEDME 2014), Maite Maiora (Subcampiona del Món Sky-SWS 2014), Silvia Trigueros (Campiona d’Espanya d’Ultratrail FEDME 2014), i altres skyrunners de nivell com Uxue Fraile, Pablo Villa i Manuel Merillas.

El currículo d’estos esportistes els farien guanyar plaça fàcilment per al proper Skyrunning EuroChamps ISF a disputar els dies 17 de maig (Sky, Zegama-Aizkorri), 26 de juny (Vertical, KV Chamonix) i 12 de juliol (Ultra, Ice-Trail Taranteise). Per lo que serà fàcil vore lluir samarretes nacionals de dues federacions diferents esta mateixa temporada. També és veritat que en eixe “dream team” no formen part altres esportistes com Jornet o Picas, que ara mateix són considerats com els millors skyrunners del món.

La cursa es disputarà a Annecy (Alta Saboia, França) el dissabte 30 de maig pròxim sobre el circuit de la Maxi-Race du Lac d’Annecy de 86 km i 5.300 m+. Per a Teresa Nimes, que viu fa temps a la Regió de Múrcia, serà la primera convocatòria internacional i, com ella mateix ha dit “estar en la Selecció ja és un premi a una vida esportiva (…) ha tardat 25 anys i podria no haver arribat“.

Etiquetes:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: