Pablo Villa i Maite Maiora conquereixen l’Skyrunner National Championship a la Cursa de Muntanya de la Vall del Congost

00La temporada de Skyrunning a les Skyrunner National Series Spain, Andorra & Portugal ha començat amb la victòria del lleonès Pablo Villa i la basca Maite Maiora, que han conquerit la segona edició de l’Skyrunner National Championship disputada a la Cursa de Muntanya de la Vall del Congost.

Un total de 600 atletes has pres la sortida a Aiguafreda per afrontar aquesta prestigiosa marató de muntanya amb 3100 metres de desnivell positiu que s’han adjudicat amb autoritat el corredor de Salomon Pablo Villa i la corredora de La Sportiva Maite Maiora que han realitzat un excel·lent final de cursa. La Cursa de la Vall del Congost s’ha iniciat amb Daniel García i Pablo Villa al capdavant seguits molt de prop per Zaid Ait Malek amb Jessed Hernández a pocs segons al pas per la mitja marató. En l’últim tram de la cursa, just a la cruïlla del riu Congost abans de la pujada a la Trona, Daniel García, actual líder de la Copa d’Espanya de curses per Muntanya avantatjava a Pablo Villa en 01:10. Zaid Ait Malek ha passat a 6 minuts mostrant clars símptomes de patiment i amb Jessed Hernández a 01:15. A meta el més ràpid ha sigut Pau Vila amb 4:16:11 que ha assolit a García al penúltim ascens de la jornada. Daniel García ha estat segon a un minut i 29 segons i Jessed ha entrat en tercera posició a gairebé 10 minits de Villa, mentre que Zaid Ait Malek s’ha retirat en el tram final.

En categoria femenina Oihana Kortazar ha liderat la cursa fins al kilòmetre 25 moment en què Maite Maiora li ha donat caça i ha seguit en solitari i sense oposició fins a meta. L’andalusa Gema Arenas, guanyadora de la primera prova de la Copa d’Espanya de Curses per Muntanya, ha aconseguit superar a Oihana Kortazar en el tram final de la cursa assolint el subcampionat i relegant a la corredora de Salomon al tercer esglaó del podi. Maite Maiora amb un temps de 4:50:10 repeteix victòria a la Cursa de Muntanya de la Vall del Congost i revalida el títol del Skyrunner National Championship. Per la seva banda Gema Arenas ha demostrat estar en un gran moment de forma i ha avantatjat a Kortazar en més de 3 minuts però la basca ha donat mostres que aquesta temporada lluitarà per tornar a regnar a l’elit.

Després de la disputa del Skyrunner National Championship la competició de les Skyrunner National Series quedarà aparcada fins a principis de maig amb l’inici de les Vertical Series a la Transvulcania Vertical Kilometer el dia 7 de maig, les Ultra Series amb la Transvulcania el 9 de maig i les Sky Series amb la Cursa de l’Alba el 10 de maig.

Informa: Press Ocisport

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: