El Campionat d’Espanya de Clubs FEDME s’en va a Sestao altra vegada

Alfredo Gil guanya i Sílvia Miralles fa segona al Marató del Montseny, però el Mur i Castell es queda fora del Campionat d’Espanya de Clubs FEDME.

Sin título

Sant Esteve de Palautordera i el Parc Natural del Monsteny han sigut escenari d’una cursa apassionant en la que, a més de la victòria en una de les maratons de més prestigi del país, s’ha disputat el Campionat de clubs de curses per muntanya FEDME – Gran Premi Buff-Salomon i la prova final de les SkySeries de les Skyrunner National Series. La cursa s’ha celebrat sobre un recorregut molt exigent de distància marató amb un desnivell positiu de 2.704 metres en què Alfredo Gil i Laia Andreu han sigut els més ràpids.

La cursa ha començat amb Ionut Zinca, del Sestao Alpino – GrafSestao, i Tòfol Castanyer, del Club evasion Running Mallorca Trail, imposant un ritme rapíssim i amb Zinca liderant al pas de més alçada i més emblemàtic del Montseny, el Turó de l’Home. Però finalment ha sigut Alfredo Gil del Mur i Castell TUGA qui s’ha emportat la victòria després d’una gran remuntaada a l’últim descens, parant el crono amb un temps de 4 hores i 52 segons. Zinca ha sigut segon amb un temps de 4 hores i 3 minuts i Tòfol Castanyer amb un temps de 4 hores i 7 minuts ha tancat les posicions d’honor.

En categoria femenina, Laia Andreu, del C.E Callús ha sigut la gran dominadora de la cursa i ha entrat a meta amb un temps de 4 hores i 51 minuts. Silvia Miralles, del Mur i Castell TUGA, ha seguit l’estela de l’Andreu, tot i que finalment no ha pogut atrapar-la i ha arribat segona aturant el crono en 4 hores i 55 minuts. Per la seva banda, Lola Peñarrocha, del Club GR 33, ha completat el podi amb un temps de 4 hores 59 minuts.

A la classificació final del Campionat d’Espanya de curses de muntanya FEDME – Gran Premi Buff Salomon, el Sestao Alpino – GrafSestao ha revalidat el títol de campió del clubs de curses de muntanya, seguit del C.A Cuenca Dolomia i la Asociación Tierra Trágame.

Al final de les Sky Series de la Skyrunner National Series prometia emoció i Alfredo Gil, gràcies a la seva victòria a la Marató del Montseny, ha capgirat la classificació final deixant als principals favorits, Jessed Hernández o Francesc Solé, en segona i tercera posició respectivament. En categoria femenina la victòria final ha sigut per Rosa Valls, seguida de Dolors Morcillo i Silvia Miralles.

Una vegada més, la Marató del Montseny ha cumplert les expectatives dels corredors i ha mostrat els paratges més bells del Parc Natural del Montseny als poc més de 1.000 atletes que han pres la sortida.

El programa de la Marató el Montseny es completava amb la disputa de la carrera vertical la Sitja del Llop, que en 6.6 kilòmetres unia el municipi de Montseny i el cim del Turó de l’home, salvant un desnivell positiu de 1.185 metres. En categoria masculina la victòria va ser per Manuel Rullan, flanquejat al podi per Marc Traserra  i Josep Armadás. En categoria femenina la victòria va ser per Àngels Llobera acompanyada al podi per Nuria Lauco i Laura Balet. La general absoluta de les Vertical series va ser per Xavi Teixidó i Nuria Lauco, que han estat els primers campions d’aquesta disciplina.

El proper any Sant Esteve de Palautordera, a més de la Marató del Montseny, acollirà els dies 11 i 12 d’abril la primera edició de l’Ultra del Montseny, la cursa que obrirà la primera Copa d’Espanya FEDME d’Ultratrails amb un circuit de 80 kilómetres i 4.000 metres de desnivell positiu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: